decembrie 1, 2020
SOCIAL STIRI

Cetățean lovit și amendat de un polițist, reacție după decizia CCR: „Nu vreau să scap de amendă, ci să fie pedepsite abuzurile”

Conform Libertatea, David este un tânăr student de etnie romă care a fost amendat 11.000 de lei după ce şi-a plimbat câinele în faţa locuinţei. El spune că decizia Curţii Constituţionale, prin care amenzile date în perioada de urgență au fost declarate neconstituționale, nu îi face dreptate, pentru că cei care au făcut abuzuri rămân nepedepsiţi.

Povestea tânărului, student în anul IV la Facultatea de Moaşe și Asistenţă Medicală din Craiova, seamănă cu a multor alte persoane amendate cu sume foarte mari, dar fără ca motivele care au dus la sancţiuni aşa dure să fi fost sau să poată fi explicate.

La începutul lunii aprilie, tânărul se afla la câteva sute de metri de locuinţă, pentru a-şi plimba câinele, când un echipaj de Poliţie a trecut pe lângă el.

„Domnul agent m-a chemat lângă maşină şi m-a întrebat: ia vino, bă, încoace, ce cauţi pe aici? I-am răspuns frumos cu ‘Bună seara’ şi am specificat faptul că sunt cu câinele. Dânsul mi-a răspuns „Care câine, bă, că eu nu văd niciun câine”, a povestit tânărul pentru Libertatea. În acel moment, a apărut şi mama tânărului, care venea de la magazin, l-a văzut oprit de poliţie şi a intervenit. „Văzând modul în care i-a vorbit agentul mamei mele, i-am spus ‘Să ştiţi că mie nu îmi place cum vorbiţi dumneavostră şi ne cam luați de proşti, să ştiţi că chiar dacă suntem de etnie romă ştim să vorbim frumos şi ne dăm seama când suntem luaţi peste picior”, a povestit el.

Agentul a început apoi să îi jignească, susţine David, şi, după câteva discuţii în contradictoriu, a vrut să îl aresteze pe tânăr şi l-a agresat. „Devenind din ce în ce mai iritat, agentul m-a luat de braţul drept şi m-a lovit de maşina echipajului şi a spus: Bă, ia gata, că mă cam săturai de tine! şi i-a spus jandarmului cu care venise: I-a gata, bă, hai, dă-i cu el în maşină. Şi către mine: hai că prea şmecher te crezi! L-am întrebat de ce pune mâna pe mine şi dânsul mi-a răspuns că aşa vrea el”, a povestit David.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *