Raed Arafat atacat de Libertatea – ”Jurnaliștii domnului Tolontan au lansat o știre pompoasă conform careia eu aș fi vrut să închid gura presei prin decretul prezindetial de declarare a stării de urgență.”

Libertatea a publicat ieri un articol în care dezvăluia că Raed Arafat se află în spatele ”suprimării știrilor în stare de urgență”. Articolul publicat de ziarul Libertatea –”Arafat a fost cel care a introdus suprimarea știrilor în starea de urgență, fără acordul lui Orban” a fost puternic preluat în mediul online.

În replică, șeful DSU a scris pe pagina de Facebook:

”Vorbeam de fake news, de stiri false, si nu este o zi sa nu vedem astfel de tentative care incearca sa duca la discreditarea si decredibilizarea celor care incearca din rasputeri sa faca ceva intr-o situatie fara precedent.

Ieri era din nou randul subsemnatului.

Jurnalistii domnului Tolontan au lansat o stire pompoasa conform careia eu as fi vrut sa inchid gura presei prin decretul prezindetial de declarare a starii de urgenta.

Nu stiu care sunt sursele acestei publicatii, insa eu am cel putin 10 martori care au lucrat noapte trecuta pe nota de fundamentare a decretului si care stiu cu totii ca ce afirma Libertatea este o minciune. Nici macar nu au binevoit sa verifice cele afirmate de asa zisa “sursa”. Pe de alta parte eu nu am ce ascunde de presa si chiar avem nevoie de mass media sa colaboreze cu noi la transmiterea mesajelor catre populatia.

Va trebui sa facem abstractie in aceasta perioada grea de unele publicatii care continua pe linia denigrarii si a minciunilor lansate in spatiul public, fara a fi confirmate, cum ar fi cea care a publicat aceasta stire falsa.”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat/