Coronavirusul oprește industria auto din Europa. Au de suferit peste 14 milioane de oameni

Conform CNN, trei dintre cei mai mari producători auto din Europa închid fabricile de producție din toată Europa. Aceasta este încă o lovitură pentru industria auto care se îndrepta deja spre un al treilea an consecutiv de scădere a vânzărilor.

Fiat Chrysler, PSA Group și Renault au anunțat închiderea a 35 de instalații de producție în toată Europa, autoritățile regionale și naționale impunând restricții severe asupra călătoriilor și vieții publice. Împreună, cele trei companii au vândut anul trecut aproximativ 12 milioane de automobile.

Sectorul auto se află în centrul industriei prelucrătoare din Europa și oferă angajare directă și indirectă pentru aproape 14 milioane de oameni, potrivit Asociației europene a producătorilor de automobile.

Producătorul auto-italian Fiat Chrysler (FCAU) a declarat luni că va suspenda operațiunile în  majoritatea fabricilor sale din Europa până pe 27 martie ca răspuns la o „întrerupere a cererii de pe piață”. Șase instalații din Italia vor fi închise, precum și uzinele din Serbia și Polonia.

Acțiunile Fiat Chrysler au scăzut cu până la 19% la Milano în urma anunțului. Acțiunile PSA Group au scăzut cu 15% la Paris. Ambele stocuri și-au pierdut aproximativ jumătate din valoare în acest an. Acțiunile Renault au scăzut cu mai mult de 12%, ducând pierderile până în acest an la 64%.

Industria auto a continentului este extrem de integrată, cu lanțuri de furnizare care traversează mai multe țări. Închiderea acestor fabrici va afecta serios economia europeană.

 

 

Sursă foto – https://ikengachronicles.com/fg-to-invest-in-auto-industry/