Senatorul american Marco Rubio – Pro Tv a fost vândut unor agenți de influență ai regimului comunist din China

Senatorul american, Marco Rubio, a cerut într-o scrisoare trimisă Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, și Procurorului General, William Barr, investigarea implicațiilor pentru securitatea națională a Statelor Unite a preconizatei vânzări de către concernul american AT&T a companiei Central European Media Group Enterprises (CME)  – din care face parte și ProTV – către compania cehească PPF.

Rubio explică în scrisoare că firma cehă PPF, controlată de Petr Kellner, își adună cam o treime din profituri acordând credite de consum în China, o afacere „precară politic”, care depinde de acordarea unei licențe nebancare de către autoritățile chineze.

Rubio spune că  Kellner și companiile lui sunt agenți de influență ai guvernului chinez la nivel internațional. Senatorul spune că în Serbia, de exemplu, firme de telecomunicații din cadrul PPF lucrează cu concernul chinez Huawei la dezvoltarea de rețele 5G, iar în Cehia PPF a finanțat o campanie de PR pentru îmbunătățirea imaginii publice a Chinei.

Eforturile Chinei se văd și în România. Compania Huawei face un lobby agresiv pentru dezvoltarea rețelei naționale de 5G.

 

 

 

Sursă foto – www.mtv.com/news/2126248/marco-rubio-presidential-candidate/