Andrei Caramitru – Nicușor Dan are o strategie bazată pe șantaj la adresa partidului în cursa pentru PMB

Andrei Caramitru se alătură și el criticilor lui Nicușor Dan. Acesta îl acuză pe fondatorul USR că vrea să fie desemnat candidatul USR-PLUS pentru PMB,  pe baza sondajelor și nu vrea să participe la alegeri interne.

Acesta a scris pe pagina de Facebook:

Nicușor spune că de ce sa voteze lumea cine e candidatul opoziției la Bucuresti – nu nu – trebuie DOAR să se facă sondaje. Fraza asta poate însemna – la final – că Firea câștiga Bucureștiul.

E ceva ciudat și ceva ce nu îmi place aici.

1) Unde In afara de România se aleg candidatii prin sondaje? Pai dacă era așa – de ce se mai chinuie americanii sa voteze cine sa fie candidat? Ar fi fost direct Biden (care după doua state e practic out). Și – dacă ar fi fost pe sondaje – Ponta era acum Presedinte deja de 6 ani. și Geoană sau Năstase înainte nu Băsescu.

2) Cine Dzeu face sondajele astea? Tot felul se șpăgari și smecheri. Care scriu ce vrei tu acolo pe 5000 EUR. Cum e posibil sa vrei sa dai o decizie esențială nu in mâna votanților ci in pixul unui sef de institut de sondaje – toți securisti și corupti de fapt. Cum?

3) a mers cu sondajele când s-a negociat cu PNL data trecută? Cam deloc. Fiecare a venit cu sondajul lui și nu au avut cum să se înțeleagă. Finalul – a ieșit Firea.

Nicușor e om deștept și matematician. Însă nici eu nu sunt deloc nesofisticat. Asta e o strategie simplă de blackmail – adică de șantaj. Și nu e frumos sa facă așa ceva. Eu vreau sa îl votez, sa îi fac campanie entuziasta, dar sa fie ales corect – de oameni – candidat unic – prin vot înainte.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/andrei.caramitru