Scandalul a plecat de la o postarea a ministrului Violeta Alexandru care anunța pe Facebook:

sondaj

„Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton. Bun simt, normalitate, revizie pentru folosirea fără liftieră”.

Aceasta a vrut să o de a afară pe liftieră, dar aceasta nu era angajată a ministerului, lucra la o firmă privată care avea contract cu ministerul. Astfel, doamna ministru a hotărât că trebuie să facă orice pentru a scăpa de liftieră. A dat ordin în minister să fie renegociat contractul cu firma care face mentenanța liftului, astfel încât softul să fie updatat, iar liftiera, angajată a firmei, nu a ministerului, să fie dată afară, până la urmă!

Liftiera este o doamnă în vârstă de 57 de ani, angajată la o firmă care se ocupa de mentenanța liftului. După concedierea absolut abuzivă, aceasta a rămas fără loc de muncă iar găsirea unui nou loc de muncă la 57, cu trei ani înainte de pensie este foarte complicată.

Doamna Paula, fosta liftieră a ministerul Muncii, a declarat pentru Antena 3  „Nu mi s-a adresat direct mie, le-a spus șefilor mei de acolo și șefii mei m-au sunat și mi-au spus să plec acasă pentru că doamna ministru nu mai are nevoie de mine. Pur și simplu, mi-am luat bagajul și am plecat acasă. Așa, fără să îmi iau la revedere de la cineva, că pur și simplu nu puteam. Am plecat așa ca un hoț! Sunt singură, dar e destul de greu. Am plâns când am plecat”, a afirmat femeia cu lacrimi în ochi.

 

 

Sursă foto – antena3.ro