Lucian Mîndruță a stârnit controverse în cadrul unei emisiuni difuzate la Digi FM, unde a încercat să explice popularitatea unor programe mass-media de slabă calitate. Potrivit afirmațiilor sale, acest fenomen s-ar datora efectelor protecției sociale, care, în ultimele decenii, ar fi permis persoanelor cu un nivel intelectual mai redus să aibă mai mulți copii, în timp ce persoanele mai inteligente s-ar fi reprodus într-un ritm mai scăzut.

sondaj

Dialog Lucian Mîndruță  la Digi FM

Interlocutor:De ce emisiuni de slabă calitate au succes?

Lucian Mîndruță:Niciodată nu poți subestima eficient publicul în România. Niciodată nu îl poți subestima destul.. Ce vreau să spun?

Vreau să spun că tu, cînd crezi că oamenii nu se uită la asemenea porcării, la asemenea mizerii, la asemenea jeg, tu crezi că oamenii nu vor accepta să se uite la minciuni, la îndoctrinare, la propagandă… Tu crezi că nu se vor uita, pentru că ai o părere bună despre ei. Și ei se uită. Din ce în ce mai jos coboară nivelul de înțelegere și de bun simț al publicului. N-am ce să zic mai mult. Decât că… Jegul vinde bine, jegul vinde bine. Nu numai în România. Deci nu e o evaluare doar pentru România. Pentru că nivelul de inteligență global scade. Și aici e o discuție, de ce scade.

Una dintre discuții, care nu poate fi purtată încă, este dacă nu cumva protecția socială a permis unor oameni, care alminteri n-ar fi făcut atît de mulți copii, să facă mult mai mulți copii decît ar fi trebuit, în urmă cu 30, 40, 50 de ani. Copii care nu întotdeauna… Înțelegi ce vreau să zic… În vreme ce intelectualii au făcut un copil sau zero. Pentru că nu au avut bani și pentru că le-a plăcut confortul. Și atunci cînd oamenii care mental nu au performat au putut să se reproducă mai mult decît oamenii care mental au performat, evident că mintea nu se va propaga, nu va crește ca pondere”

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213674127989473&set=t.1292805337&type=3