Lupta politică la nivelul municipiului Alexandria a devenit un joc în doi. Primarul în funcție, Victor Drăgușin (PSD) se luptă cu Haralambie Epure (PNL), fostul prefect al județului Teleorman.

sondaj

Conform sondajului dat publicității de compania de cercetare a opiniei publice, Epsilon Poll, peste 60% din cetățenii orașului cred că acesta a mers într-o directie greșită în ultimii patru ani.

Cei doi candidați relevanți sunt la egalitate conform sondajului, dar există o marjă de eroare de 5%.

În ceea ce privește scorul partidelor, PSD conduce detașat, dar lupta se dă tot cu PNL.

Diferența între candidați se face la percepția de învingător. Mai exact, oamenii au fost întrebati nu doar pe cine votează ei, ci cine cred ei că va câștiga.

Sondajul Epsilon Poll – Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din orașul Alexandria autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Volumul eșantionului: 5.112 identități online/respondenți analizați. Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul orașului, ca având o probabilitate verificată de 90%.

Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%. Metoda de culegere a datelor: Chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă. Perioada de realizare: 4-5 Iunie 2024. Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll la comanda PNL Teleorman.

 

Sursă foto – alert24.ro