Un  sondaj efectuat recent în județul Brașov dezvăluie o imagine interesantă a preferințelor electorale cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Realizat între 26 și 28 mai 2024, studiul arată că aproximativ 80% dintre locuitori intenționează să participe la vot, semnalând un interes major pentru viitorul județului.

sondaj

Una dintre concluziile esențiale ale sondajului este nivelul ridicat de nemulțumire față de direcția în care s-a îndreptat județul în ultimii patru ani. Mai mult de jumătate dintre respondenți, 53%, consideră că direcția a fost greșită, evidențiind o dorință puternică de schimbare în administrația locală. Această percepție negativă ar putea juca un rol crucial în decizia votanților și în modul în care aceștia vor alege să-și exercite dreptul de vot.

În competiția pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Veștea de la Partidul Național Liberal (PNL) se află în frunte, având un avans semnificativ față de ceilalți candidați.

Surpriza: Ana Loredana Predescu de la AUR

O surpriză notabilă a sondajului este ascensiunea Anei Loredana Predescu de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Clasată pe locul doi, Predescu a reușit să depășească candidați de la partide tradiționale precum PSD și USR, indicând o schimbare de paradigmă în preferințele electorale ale brașovenilor.

Ana Loredana Predescu a devenit, pe ultima sută de metri, singura alternativă reală la Adrian Veștea. Aceasta poate coaliza ușor electorat de la USR și mai ales PSD și SOS.

Implicații pentru viitor

Rezultatele acestui sondaj sugerează că alegerile din județul Brașov vor fi extrem de competitive, cu un electorat implicat și dornic de schimbare.

Prezența masivă la vot preconizată poate aduce surprize și poate modifica ierarhiile stabilite până acum. Pentru candidați, ultimele zile de campanie sunt cruciale pentru a convinge indecișii și pentru a-și consolida susținerea.