Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a fost unul dintre primii și puținii oficiali de grad înalt din Europa care au reacționat după condamnarea primită de Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii:
„Am ajuns să-l cunosc pe președintele Donald Trump ca pe un om cinstit. În calitate de președinte, a pus întotdeauna America pe primul loc, a impus respect în lume și a folosit acest respect pentru a construi pacea. Lăsați oamenii să își dea verdictul în noiembrie! Continuați lupta, domnule președinte!”, a postat premierul maghiar Viktor Orbán pe pagină oficială a lui Trump de pe platforma X.
Orbán este de multă vreme unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Trump în Europa, iar în martie a susținut din nou candidatura acestuia la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.
Și purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a comentat pe acest subiect, în cadrul unei conferințe de presă:
„Dacă vorbim despre Trump, faptul că există pur și simplu eliminarea, de fapt, a rivalilor politici prin toate mijloacele posibile, legale și ilegale, este evident”, nuantand că verdictul a demonstrat eforturile administrației Biden de a elimina oponenții politici, conform The Guardian.
Un mesaj de susținere a venit și din partea vicepremierului italian de extremă dreapta Matteo Salvini, care și-a exprimat „solidaritatea și sprijinul deplin” pentru proaspătul condamnat Donald Trump:
„În Italia, suntem, din păcate, familiarizați cu armonizarea sistemului de justiție de către stânga, având în vedere că de ani de zile se încearcă eliminarea oponenților politici prin mijloace legale. Sper că Trump va câștiga; ar fi o garanție a unui echilibru mai mare și a speranței pentru pacea mondială”, adăugând și Trump este o „victimă a hărțuirii judiciare și a unui proces de natură politică”.
Trump este candidatul republican la alegerile ce se vor desfășura anul acesta, în noiembrie. Trump a fost găsit vinovat pentru toate 34 de capete de acuzare de către juriul tribunalului din New York, printre acuzații fiind falsificarea dosarelor de afaceri, încălcarea regulilor de finanțare a campaniei, influențarea alegerilor trecute și evaziune fiscală.
Sursă foto- pixabay.com