Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă, marți seară, de președintele american Joe Biden. Întâlnirea a fost anunțată inițial pentru ora 20.30, ora României, dar a fost amânată ulterior pentru ora 21.00. După întâlnirea din Biroul Oval, Klaus Iohannis va susține declarații de presă, potrivit Administrației Prezidențiale.

sondaj

UPDATE 21:35 Joe Biden, în Biroul Oval: „România a făcut enorm pentru legătura transatlantică”. „Trupele SUA și românești sunt umăr la umăr, inclusiv in România”.

UPDATE 21:33 Klaus Iohannis, în Biroul Oval: „Desigur, vom discuta și obiectivele care rămân de atins. Lucrăm la programul scutirii de vize, Visa Waiver, și sperăm să dea rezultate într-un timp destul de scurt”.

„Vom căuta soluții pentru a sprijini Ucraina, România are rezultate bune în sprijinul Ucrainei”.

UPDATE 21:31 Echipa Antena 3 prezentă la Washington a publicat primele imagini din Biroul Oval, de la întâlnirea dintre cei doi președinți.

UPDATE 21:25 Declarațiile de presă susținute de președintele Iohannis au fost amânate de la ora 21:30, la ora 22:15.

UPDATE 21:02 Din delegație mai fac parte miniștrii Luminița Odobescu și Cătălin Predoiu, ambasadorul Andrei Muraru, consilierul prezidențial George Bologan, șefa Departamentului Comunicare, Dana Bârsan și Lucian Pahonțu, șeful SPP.

UPDATE 21:00 Klaus Iohannis a ajuns la Casa Albă.

 

Sursă foto – pixabay.com