Premierul Marcel Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia Băncii Naționale. ”România are nevoie de stabilitate monetară și cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a anunțat Marcel Ciolacu

sondaj

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, dacă îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR.

”România are nevoie de stabilitate monetară și cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a răspus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990.

”Vedeți contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară și domnul Isărescu pe plan internațional e un om recunoscut. Vorbesc din funcția de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ținut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeți că această scădere a inflației se face fără un mecanism bine gândit și fără discuții foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a conchis Ciolacu.

 

Sursa foto – pixabay.com