Alert24 prezintă un interviu, în exclusivitatea, cu Ionuț Popovici, candidatul Partidului Social Democrat la primăria municipiului Reșița.

sondaj

Alert24 – Ce stă la baza deciziei  dumneavoastră de a candida la primăria municipiului Reșița?

Ionuț Popovici – Am crescut în Reșița, este orașul care mi-a format caracterul, m-a învățat valoarea muncii și a comunității. Este locul unde am trăit bucuriile primei tinereți, unde am simțit durerea pierderii părinților, dar și locul unde am visat la un viitor mai bun pentru copiii mei.

Candidatura mea vine dintr-un respect profund pentru acest oraș și o convingere fermă că împreună putem rescrie povestea Reșiței.

Vreau să redau speranța și încrederea într-un oraș care se poate ridica prin forța și determinarea comunității sale, împreună cu oamenii, nu pe spatele lor. Îmi doresc să creștem orașul și să protejăm oamenii!

Cu ce echipă veniți la primărie?

Ionuț Popovici – Aduc cu mine o echipă dinamică și motivată, în care voi asigura un echilibru între cei cu experiență în administrația publică și tinerii profesioniști care vin cu putere de muncă și o viziune inovatoare.

Membrii echipei mele sunt aleși cu grijă și acoperă o gamă largă de competențe și experiențe. Avem specialiști cu expertiză solidă în gestionarea eficientă a fondurilor europene, dezvoltarea și implementarea proiectelor educaționale, promovarea și susținerea antreprenoriatului local, precum și în îmbunătățirea serviciilor de sănătate.

Atunci când am hotărât să candidez am înțeles că lucrurile nu se pot face fără o echipă și fără o viziune agreată de toți. Astfel, ne-am angajat să facem din Reșița un exemplu de excelență și progres. Să redăm orașului strălucirea pierdută.

Dacă ar fi să faceți un top trei al celor mai grave probleme din Reșița, care ar fi acelea?

Ionuț Popovici – Reșița se confruntă cu trei provocări majore. Prima este legată de instabilitate financiară. La ușa primăriei actuale bate falimentul. Ori, acesta amenință și perspectivele de dezvoltare. Dacă nu intervenim acum, riscăm să vedem un oraș frumos, dar falimentar.

A doua este criza de locuri de muncă bine remunerate, care forțează tinerii să plece în căutarea unui viitor în alte orașe sau în alte țări. Trebuie să inversăm această tendință.

Și, în al treilea rând, este esențial să integrăm cartierele periferice în circuitul urban, să le oferim locuitorilor acces la servicii de bază precum apă curentă și canalizare. Acum, mii de reșițeni nu au apă curentă și canalizare. Așa ceva este de neconceput pentru un oraș ca Reșita! Toate acestea sunt nu doar drepturi fundamentale, ci și pilonii unei comunități unite și puternice.

Cum s-a ajuns în această situație?

Ionuț Popovici – Să fim sinceri, situația actuală este rezultatul unui lanț de decizii administrative nepotrivite și al unei comunicări deficitare între primărie și cetățeni. Proiectele nerealiste, lipsa de viziune și o conducere care a uitat să asculte vocea oamenilor au dus la o stagnare care acum ne costă pe toți.

O comunitate se administrează, nu se conduce. Reșița este un oraș cu rezonanță, cu statut, nu poate fi condus ca o fabrică sau ca o moșie.

Care este principalul proiect pe care-l propuneți cetățenilor?

Ionuț PopoviciVreau să repun Reșița pe harta dezvoltării prin reducerea fiscalității care sufocă inițiativa locală și prin susținerea investițiilor în infrastructură și servicii publice, la prețuri accesibil. Este imposibil ca, într-un oraș ca Reșița, înconjurat de lacuri, prețul apei să depășească 12 lei/mc.

Subliniez că, la ora actuală, în Reșița se plătesc taxe mai mari decât în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara sau București. De aceea, vom implementa un sistem echitabil și transparent de taxare, iar parcările cu plată vor deveni accesibile, nu o povară. 

Astfel, cetățenii vor simți direct beneficiile unei administrații eficiente.

Ce proiecte aveți în plan pentru tinerii care spun că Reșița nu le oferă oportunități de distracție?

Ionuț Popovici – Reșița este într-adevăr deficitară atunci când vine vorba de oportunități de petrecere a timpului liber. Am gândit pentru tineri (dar nu numai) un parc de aventură cu elemente specifice: tiroliană, trasee suspendate, escaladă, poate chiar tir cu arcul sau airsoft.

Mai apoi, ținând cont de istoria motorsport a Reșiței, vreau să amenajez un spațiu care să ofere prilejul de a organiza competiții auto, moto și karting, la fel cum se întâmplă deja în Ciolpani, Zărnești sau Adâncata. Am identificat și un teren care se pretează pentru așa ceva și am toată susținerea celor care au pus Reșița pe hartă în acest domeniu.

Tot pentru petrecerea timpului liber, dar de această dată într-un mod creativ, vreau ca Primăria Reșița să preia în administrare și implicit să modernizeze Tabăra Râul Alb. Este vorba despre un spațiu unde pot fi organizate diverse ateliere, workshopuri, cursuri în aer liber, la doar câțiva kilometri de oraș. Tabăra are inclusiv un teren de sport și o piscină, așa că ar putea fi locul ideal pentru copiii și tinerii Reșiței.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii din Reșița în acest an, cu atât de multe alegeri?

Ionuț Popovici – Anul acesta este despre schimbare, este despre curajul de a alege alt drum. Nu este doar un vot pentru o persoană, ci un vot pentru viitorul nostru comun. Cu toții ne-am săturat de minciună, dezinteres și ignoranță.

Fiecare locuitor al Reșiței merită atenția administrației locale. Vă invit să mă susțineți în acest demers ambițios și să contribuim împreună la renașterea Reșiței. A venit timpul ca fiecare voce să conteze, iar fiecare locuitor să simtă că are un rol. În final, cu toții avem același scop: să creștem orașul și să protejăm oamenii!

 

 

Sursă foto – alert24.ro