Cătălin Cîrstoiu a crescut cu șase-șapte procente în sondajele interne ale alianței PSD-PNL, spune la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El afirmă că nu sunt motive ca medicul să fie retras din cursa pentru Primăria Capitalei și declară că este exclus ca formațiunile amintite să-l sprijine pe Cristian Popescu Piedone.

sondaj

Daniel Fenechiu spune că PNL nu l-ar susține pe Cristian Popescu Piedone la alegerile pentru Primăria Capitalei: ”Este exclusă o asemenea susținere. Noi avem un candidat în persoana doctorului Cîrstoiu și nu ne dorim să ne schimbăm în nici un fel candidatul. Înțeleg că nici PSD nu are această intenție. Asta înseamnă că doctorul Cîrstoiu va fi în continuare în luptă cu actualul primar, Nicușor Dan și cu Cristian Popescu Piedone”.

La remarca realizatorului RFI că medicul Cătălin Cîrstoiu pare că a intrat în cursa electorală nepregătit, că are unele probleme din trecut, care încep să iasă la iveală și pe care nu știe să le gestioneze și că e o diferență între atacurile politice și dezvăluirile de presă, liberalul a răspuns:

”Dezvăluirile de presă sunt una, atacurile politice sunt altele. Uneori, există corelații între ele. Uneori, anumite site-uri, anumite organe de presă sunt un anumit tip de simpatie sau conivență cu alți candidați și ăsta e unul din motivele pentru care excelează în a diseca un anume candidat, dar fac parte din regulile democrației. Da, este o diferență și cred că doctorul Cîrstoiu va trebui să răspundă și la atacurile politice, să dea și lămuririle necesare la semnalele pe care presa le trage în legătură cu anumite fapte din activitatea lui, pe care unii le consideră a fi nelegale, nemorale, neconforme cu principiile bucureștenilor”.

 

Sursă foto -pixabay.com