Premier al României și președintele PSD, Marcel Ciolacu afirmă, miercuri seara, în emisiune la România TV, că vor fi comandate sondaje atât de la nivelul partidului său, cât și de la nivelul PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria București.

sondaj

„E normal să vedem compatibilitatea electoratului și al PNL și al PSD. Am hotărât în fiecare partid să facem câte un sondaj cu câte o casă de sondare, să vedem ce vor oamenii pentru Capitală”, a comentat Ciolacu.

Acesta a admis că Gabriela Firea este singura care și-a asumat candidatura pentru primăria București, la fel cum Sebastian Burduja și-a asumat candidatura din partea PNL, dar spune că soluția trebuie să o dea electoratul, pentru că scopul este ca actualul primar Nicușor Dan să plece.

„Nicușor Dan trebuie să plece acasă. De patru ani nu s-a întâmplat nimic în București, fără apă caldă, cu șobolani, gunoi, cu un trafic infernal…”, a comentat Ciolacu.

El a mai spus că este evident că dacă ar candida atât un reprezentant al PSD cât și unul al PNL, Nicușor Dan ar avea cele mai mari șanse de câștig, astfel că spre deosebire de restul orașelor, unde partidele concurează cu candidați proprii, în Capitală PNL și PSD trebuie să meargă cu un candidat comun.

„Dacă PSD vine cu Firea iar PNL vine cu Burduja, statistic vorbind primarul în funcție are cele mai multe șanse. Ar fi o catastrofă să continue Nicușor Dan”, a afirmat Ciolacu, subliniind că după finalizarea sondajelor (în câteva săptămâni), va fi anunțat „candidatul potrivit”.

 

Sursa foto – pixabay.com