Grupul german Rheinmetall, din domeniul industriei de apărare, a anunțat joi, 1 februarie, că achiziționează o participație majoritară în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș, în încercarea de a-și extinde prezența ca producător de vehicule militare, informează Reuters.

sondaj

Rheinmetall a precizat că va deține o participație de 72,5% din companie prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, în timp ce restul acțiunilor vor rămâne în mâinile unor actori privați. Pe termen mediu, grupul german consideră că potențialul anual de vânzări în urma achiziției sale se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro (323 de milioane de dolari), așteptându-se ca în 2024, comenzile primite să fie de ordinul a sute de milioane de euro.

Rheinmetall și-a extins în mod semnificativ capacitățile de producție, deoarece Germania și alte țări și-au accelerat cheltuielile militare și ajutorul acordat Ucrainei după invazia pe scară largă a Rusiei, din 2022, și după impulsul ulterior al cancelarului german Olaf Scholz dat domeniului apărării.

 

Sursă foto – pixabay.com