Partidul Umanist Social Liberal a organizat, sâmbătă, un marș în Cluj, în lumina recentului scandal ce îl are în prim-plan pe unul dintre fondatorii festivalului Untold și lipsa oricărei reacții din partea primarului municipiului.

sondaj

Umaniștii clujeni nu au putut rămâne impasibili și au luat atitudine față de indiferența manifestată față de dezvăluirile presei locale.

Membrii PUSL Cluj, prin vocea deputatului Steluța Cătăniciu, i-au cerut primarului Emil Boc să ia atitudine și să se delimiteze de un personaj asupra căruia planează suspiciuni că ar fi implicat într-un scandal privind diverse abuzuri, chiar sexuale, la adresa unor minori, precum și încurajarea consumului de droguri, fapte a căror gravitate este egalată doar de notorietatea sa.

Este inadmisibil ca, după ce nu a ratat nicio ocazie să capitalizeze electoral pe marginea festivalului, primarul Emil Boc să nu schițeze nici cel mai mic gest de a condamna un scandal ce poate zgudui din temelii unul dintre cele mai importante orașe ale țării.

 „Marșul de astăzi este un răspuns la tăcerea stânjenitoare care s-a așternut în ultimele zile peste un subiect îngrozitor. Presa clujeană relatează zilnic, dezvăluie zilnic implicarea fondatorului Festivalului Untold în acte sexuale cu minori. Siguranța copiilor noștri trebuie să fie primordială pentru noi toți. Știm că actele sexuale cu minori sunt foarte greu de descoperit, poate din cauza jenei pe care o simt victimele. Iar când acestea sunt divulgate, instituțiile statului trebuie să își facă datoria până la capăt. De aceea cerem Parchetului să facă lumină în acest caz. Îi solicităm primarului Emil Boc să se delimiteze de acest scandal îngrozitor, care este o pată pe obrazul Clujului. L-a susținut necondiționat pe acest băiat, i-a pus Clujul la picioare, iar aceasta este răsplata”, a spus Steluța Cătăniciu.

Context

Fondatorul Untold, Bogdan Buta, este vizat de acuzații deosebit de grave referitoare la relații sexuale pe care acesta le-ar fi avut cu doi băieți minori. Într-un comunicat, avocații lui au anunțat că Bogdan Buta se retrage din compania care organizează celebrele festivaluri Untold și Neversea. Totodată, respinge cu fermitate toate acuzațiile. O anchetă a Poliției este în plină desfășurare.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/steluta.cataniciu/photos