Egiptul, Etiopia, Iranul, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au confirmat că se alătură blocului BRICS, după ce au fost invitate anul trecut, a declarat miercuri ministrul de externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, potrivit Reuters.

sondaj

Cele cinci țări au primit invitații, alături de Argentina, la un summit desfășurat în august la Johannesburg, pentru a se alătura blocului format din Brazilia, Rusia, China, India și Africa de Sud. Membrii spun că mișcarea ar ajuta la restructurarea unei ordini mondiale pe care o consideră depășită.

Argentina a refuzat invitația de aderare după ce noul președinte pro-occidental Javier Milei a respins aderarea la un bloc controlat de Rusia și China. Milei a anunțat că vrea să reorienteze politica externă și comercială a țării sale spre Occident și și-a anunțat sprijinul pentru Ucraina.

„În ceea ce privește confirmările BRICS, cinci din cele șase au confirmat. Este vorba despre Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Iran… și Egipt”, a declarat Pandor miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Sursa foto – pixabay.com