Doamnă profesoară,

sondaj

Sunt mama unui elev de clasa a VII-a.

Nu odată l-am găsit pe Alex plângând după ora dumneavoastră de matematică sau asteptând cu frică următoarea zi de școală. Din cauza modului dumneavoastră de a trata elevii, mai ales pe cei care nu sunt buni la matematică, se simte speriat și nesigur atunci când participă la ore.

Înțeleg că dumneavoastră sunteți o profesoară dedicată, care doriți să obțineți cele mai bune rezultate pentru elevi. Cu toate acestea, cred că metodele dumneavoastră sunt greșite. Alex are nevoie de un profesor care să-l încurajeze și să-l sprijine, nu de unul care să-l sperie și să-l pună la zid.

Vă rog, luați în considerare următoarele sugestii:

  • Nu mai puneți note mici sau absențe pentru motive minore.
  • Nu le dați elevilor teme din materia pe care nu ați predat-o încă.
  • Nu-i așteptați pe elevi cu întrebări dificile la care nu au cum să răspundă.

Sistemul nostru de învățământ este deja foarte stresant pentru elevi. Nu este nevoie să adăugăm și mai multă presiune asupra lor.

Doresc să vă reamintesc că elevii nu sunt niște roboți. Ei sunt oameni care au nevoie de încurajare și sprijin pentru a se dezvolta.

Vă rog, încercați să fiți o profesoară care să inspire și să încurajeze elevii, nu una care să-i sperie și să-i descurajeze.

Cu stimă,

Mama lui Alex

Am scris acest mail cu speranța că mesajul meu va ajunge atât la profesoara fiului meu cât și la alți profesori care procedează la fel.

Mesaj trimis anonim de un părite pentru Alert24.ro.

 

 

Sursă foto – www.cambridgemaths.org