Actualul viceprimar al Sectorului 3, Lucian Judele, a fost ales de Uniunea Salvaţi România (USR) pentru a candida în București la funcţia de primar al Sectorului 3 împotriva lui Robert Negoiță, aflat la al treilea mandat în sector. La evenimentul de lansare, organizat duminică, 21 ianuarie, au participat trei dintre primarii Bucureștiului: Nicușor Dan (independent) și edilii USR Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Clotilde Armand (Sectorul 1), dar și preşedintele USR, Cătălin Drulă, preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, parlamentari, precum şi Eugen Tomac, preşedinte PMP.

sondaj

Primarul general Nicușor Dan a afirmat, la evenimentul USR, că situația Parcului IOR este problema principală a Sectorului 3, iar Robert Negoiță și Gabriela Firea au acționat împotriva interesului public. El spune că îl știe pe Judele, despre care spune că este un ”om serios”, care nu poate fi comparat cu ”un om care plantează palmieri prin București”.

”Îl cunosc pe Lucian Judele, l-am cunoscut mult în acțiunile care erau legate de parcul IOR, iar cel mai important lucru este că e un om serios. Mi se pare ireală comparația între un om ca Lucian Judele și un om care plantează palmieri prin București”, a declarat edilul Capitalei, Nicușor Dan, care și-a declarat convingerea că ”dreapta trebuie să prezinte candidați care să câștige în București”.

”Pe chestiunea Parcului IOR, care este cumva problema principală a sectorului, am văzut din partea Primăriei Sectorului 3 numai acțiuni la alibi, câteva acțiuni în instanță în 2013 în care în momentul în care s-a pus în discuție să se dovedească că acel teren era parc nici primarul Sectorului 3, care era în litigiu, nici primarul Bucureștiului, care era în litigiu, nu s-au gândit să facă o chestiune elementară să cheme ca martori unul, doi, 10, 100 de oameni din zonă care să spună că acolo era parc.

Și din cauza asta Curtea de Apel și apoi Înalta Curte au spus că acolo nu e parc, oamenii aceștia, Robert Negoiță și Gabriela Firea, au acționat împotriva interesului public. Și acum situația noastră e mai dificilă, am dat acea amendă de 35 de milioane de euro pe care sper ca instanța să o confirme și cu banii primiți să răscumpărăm terenul”, a explicat primarul general.

 

 

Sursa foto – https://www.facebook.com/Lucian.Judele.USRPLUS