polonia

Autoritățile poloneze intenționează să protejeze piața agricolă și de consum poloneză de Ucraina. Printre propuneri se numără închiderea acesteia pentru produsele ucrainene timp de 20 de ani după aderarea Ucrainei la UE. Ministrul adjunct al agriculturii din Polonia, politicianul Coaliției Civice, aflată la guvernare, Michal Kolodziejczak, a declarat acest lucru la radio Rmf24, relatează Ukrinform.

sondaj

Comentând problema viitoarei aderări a Ucrainei la UE, el a menționat că Varșovia „nu poate încetini anumite procese”. El a adăugat că procesul de pregătire a aderării Ucrainei la Uniunea Europeană va fi unul de lungă durată, iar Polonia ar trebui să se pregătească pentru el, scrie Adevărul. Potrivit estimărilor sale, piața agricolă ucraineană se află în mâinile a 95 de mari exploatații agricole, care dețin jumătate din terenul arabil al Ucrainei.

„Prin urmare, trebuie să ne protejăm interesele, așa cum a făcut Germania atunci când Polonia a aderat la UE, când piața muncii a fost închisă polonezilor timp de opt ani. Astăzi, trebuie să spunem că bunurile agricole și de consum din Ucraina – neprocesate și procesate – nu vor intra în Polonia, de exemplu, timp de 20 de ani după aderarea Ucrainei la UE„- a subliniat Kolodziejczak.

 

Sursă foto – pixabay.com