Profesorul Radu Gologan a declarat, la TVR Info, că un cadru didactic de matematică, în ziua de azi, „nu are timp să pregătească suficient, să discute problemele învățământului matematic, să își facă probleme pentru copii, teste care să se potrivească, pentru că trebuie toată ziua să facă hârtii”.

sondaj

 „Dacă întâmplător este un profesor bun și trebuie să ia sau dorește să-și ia salariul de merit, face un dosar pe care trebuie să ducă cu căruciorul și muncește la el, în loc să-și vadă de orele din clasă”, a spus Radu Gologan.

Moderatoare: Bun, da, la catedră nu rămân doar din cauza acestui aspect financiar. Salariul este unul foarte mic.

Radu Gologan: Nu neapărat. Este și problema lipsei de respect pe care societatea o arată dascălului. Și copiii o văd, absolvenții aceștia tineri o văd, vedeți și la mass-media: de câte ori se întâmplă ceva într-un loc în care un profesor, în fine, a greșit, dar trebuie dat afară. Dar se generalizează toate lucrurile astea și se creează impresia că toți profesorii sunt șpăgari, că notele se iau numai prin copiere. Nu e adevărat. Eu zic că 99% din profesorii din școli doresc să-și facă treaba.

Moderatoare: Cine le pune bețe în roate?

Radu Gologan: E și birocrația. Deci, un profesor în ziua de astăzi – de matematică, că nu știu la celelalte cum e – nu are timp să pregătească suficient, să discute problemele, să discute problemele învățământului matematic, să își facă probleme pentru copii, teste care să se potrivească, pentru că trebuie toată ziua să facă hârtii, un dosar. Dacă întâmplător este un profesor bun și trebuie să ia sau dorește să-și ia salariul de merit, face un dosar pe care trebuie să ducă cu căruciorul și muncește la el, în loc să-și vadă de orele din clasă. Face dosare.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/radu.gologan.92/photos