Acordul anunţat între Hamas şi Israel ce prevede eliberarea de ostatici deţinuţi de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni include trei cetăţeni americani, inclusiv un copil de trei ani, a declarat marţi un înalt oficial de la Casa Albă, transmite miercuri Agerpres, care preia AFP.

sondaj

Acest înalt oficial a spus că se aşteaptă la o pauză de câteva zile în luptă şi ca mai mult de 50 de ostatici ar urma să fie eliberaţi de Hamas.

„Va fi acum o pauză de câteva zile, ei (Hamas) vor avea capacitatea de a identifica alţi copii şi femei. Aşa că ne aşteptăm să fie peste 50”, a declarat presei înaltul oficial american.

Acelaşi oficial a adăugat că Washingtonul speră acum la o pauză a ostilităţilor la graniţa de nord a Israelului cu Libanul, unde au loc zilnic ciocniri între armata israeliană şi Hezbollah-ul libanez, care spune că intervine în sprijinul mişcării palestiniene.

Statele Unite şi Qatar lucrează de câteva săptămâni în vederea încheierii unui armistiţiu şi a unui acord de schimb de prizonieri între Israel şi Hamas.

 

 

Sursa foto – pixabay.com