Ungaria trebuie să spună „nu” modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă prim-ministrul Viktor Orban, la congresul partidului său Fidesz. „Uniunea Europeană trebuie schimbată, mai degrabă decât abandonată”, a adăugat Orban, transmite Reuters.

sondaj

”Corectarea promisiunii greşite (de la Bruxelles) de a începe discuţiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Viktor Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE pentru a stabili migranţii în Ungaria.

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE îngheţate din cauza retragerii democratice a guvernului său, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kiev.

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf.

Problema începerii discuţiilor de aderare cu ţara va fi pe ordinea de zi la un summit al UE de luna viitoare.

”Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles, invaziei migranţilor, propagandei de gen şi vom rezista iluziilor legate de război (din Ucraina) şi de aderarea nepregătită a Ucrainei la UE”, a transmis Viktor Orban partidului său, care este la guvernare din 2010.

 

Sursă foto – pixabay.com