Nu toți copiii vor lua note mari la examene, teste, teze. Gloria școlară este pentru unii, nu pentru toți. Mai devreme sau mai târziu, în viață vor ieși învingători cei care cred că sunt în stare, cei care au fost iubiți, sprijiniți mai ales atunci când n-aveau coroniță pe cap. Viața bate școala, pentru că-n viață „examenele” sunt mai mult decât niște informații învățate pe de rost.

sondaj

Nu toți copiii pot avea 10 pe linie, nu toți copiii pot promova toate examenele, însă absolut toți au nevoie să se simtă respectați, apreciați și iubiți. Și cei care intră la școli de elită, și olimpicii și cei de 5 și cei de 7 au aceeași nevoie de apreciere, de recunoaștere a eforturilor, de susținere necondiționată și, mai ales, de încredere.

Notele de la examene nu reflectă cine sunt copiii noștri cu adevărat: un artist talentat poate picta și fără să rezolve integrale

Ai auzit de „teoria inteligențelor multiple”? Ei bine ea se aplică fiecăruia dintre noi! Unii învață mai bine la matematică, alții la muzică ori alte arte, alții se exprimă bine în public, alții nu pot deschide gura din cauza emoțiilor, dar în scris nasc opere! Unii au motricitatea fină dezvoltată, alți pe cea grosieră. Alții le pot face bine pe toate. Nu toți. Dar sunt.

În loc să-ți judeci copilul după notele de la examen, învață-l lecția încrederii în sine, în potențialul său, în abilitățile sale, în puterea lui de a face lumea mai bună în jurul său și vei avea un copil care, odată ajuns la maturitate va fi împăcat cu sine și, mai ales, fericit. Căci scopul vieții a fost, este și va rămâne întotdeauna să fim fericiți cu ceea ce suntem!

Continuarea pe – totuldespremame.ro

 

 

Sursă foto – pixabay.com