Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a scumpit azi motorina vândută în stațiile proprii. Prețul benzinei a rămas nemodificat.

sondaj

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 18 octombrie 2023, un preț al benzinei standard de 6, 95 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,64 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a majorat prețul motorinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul benzinei. După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre motorină și benzină crește la 69 de bani pe litru.

Ultima modificare de preț fusese operată de Petrom pe 12 octombrie, când prețul a scăzut semnificativ, cu 10 bani pe litru pentru fiecare carburant. Anterior, o ieftinire de aceeași anvergură a avut loc pe 7 octombrie, și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru. Mai devreme, în data de 3 octombrie, motorina s-a scumpit cu cinci bani pe litru iar motorina s-a ieftinit cu un ban pe litru, asta după ce, cu doar o zi înainte, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

 

Sursă foto – pixabay.com