Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că în ceea ce privește incidentele de lângă granița României cu Ucraina nu există dovezi că au fost atacuri deliberate asupra teritoriului românesc, potrivit Sky News și Mediafax.

sondaj

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite neanunțate la Kiev a șefului NATO. În cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Jens Stoltenberg a condamnat loviturile rusești în apropierea graniței Ucrainei cu România, membră NATO.

El a spus că nu există dovezi că sunt atacuri deliberate asupra României. Totuși, el a descris atacurile drept „nechibzuite” și „destabilizatoare”.

Secretarul general al NATO a anunțat în cadrul conferinței de presă că alianța militară are contracte-cadru cu companii de armament în valoare de 2,4 miliarde de euro. Circa un miliard de euro reprezintă comenzi ferme, care permit membrilor NATO să-și reînnoiască stocurile, în timp ce continuă să ofere Ucrainei muniție.

Jens Stoltenberg a mai vorbit despre contraofensiva ucraineană spunând că forțele ucrainene „câștigă treptat teren” în fața trupelor ruse care luptă pentru „amăgirile imperiale ale Moscovei”.

 

 

Sursa foto – pixabay.com