Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis profesorilor că susține creșterile salariilor din 1 ianuarie 2024. Declarația a fost făcută la festivitatea de deschidere a noului an școlar, organizată la Școala Gimnazială Nr. 162 din București.

sondaj

„Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaștere și talentul pentru a o împărtăși reprezintă trăsăturile cele mai nobile vocații, care mi-aș dori să fie tot mai des o alegere de carieră. Știu că treceți, deseori, prin provocări care vă pun răbdarea și încrederea la încercare. Vi se cer multe în această perioadă și societatea nu v-a arătat mereu aprecierea și recunoștința care vi se cuvin.

Mesajul meu pentru dvs., dascălii, rămâne același: sunteți indispensabili viitorului țării noastre. Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl.

Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 01.01.2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursă foto – pixabay.com