Un director de școală este plătit mai puțin decât o învățătoare, ceea ce este jignitor și umilitor.

sondaj

Declarația fostei directoare a Școlii Gimnaziale Popricani din județul Iași, Simona Voinescu, în contextul în care 2.500 de șefi de unități de învățământ din țară au semnat un apel prin care cer Guvernului să regleze inechitățile din sistem, pentru RFI.

Simona Voinescu declară că a demisionat de la conducerea școlii, preferând să revină la catedră, unde câștigă mai mult:

”Suntem demotivați. Prin aprobarea acestei Ordonanțe de Urgență de către Guvernul României, mă refer la Ordonanța 53 din iunie 2023, într-adevăr au existat creșteri salariale, dar ele aplicându-se în același procent tuturor angajaților, bineînțeles că acum diferența dintre mine ca învățător și tot eu, aceeași persoană, ca director, este mai mare”.

În opinia sa, ”nu numai că este demotivant, este și jignitor în același timp și umilitor. Un director cu 25 de ani vechime și gradul I pierde la salariu în jur de 1.000 de lei și mai pierde 40 de zile din concediul de odihnă (…). Dacă România mă vrea la catedră, eu acum pe 11 septembrie voi merge la catedră, acolo unde sunt prețuită, unde sunt remunerată pentru 15 ore de predare, corespunzător (…). Eu ca învățător, salariul net este aproape de 6.100 de lei, iar ca director 5.200”.

Sursă – RFI

 

Sursă foto – pixabay.com