Peste 100.000 de profesori intră luni în grevă, în urma eșecului negocierilor dintre sindicate și Guvern, au anunțat miercuri după amiază, liderii sindicatelor din învățământ, la Palatul Victoria. Sindicaliștii vor salarii mai mari și o corelare a veniturilor cu rata inflației. Pe 22 mai, liderii sindicatelor au anunțat grevă generală. Mai jos, cele mai importante declarații ale liderilor de sindicat:

sondaj

”Nu ne-am dorit să intrăm în grevă, era obligația Guvernului și a celor cu decizie să vină cu soluții mai rapide, așa cum ne-au promis. Apare problema de credibilitate. Majoritatea colegilor vor sa vada soluții concrete în programul de guvernare. Mandatul nostru este pentru ceva concret. Este posibil să mai avem o discuție luni”, a declarat liderul sindical Marian Nistor.

”Din 145.000 de membri FSLI sunt peste 100.000 care intră în grevă. Contractul de muncă e un act care nu poate conține referiri la salarizare. Deci nu se va întâmpla mâine nimic care să desamorseze. Au decalat până în ianuarie, deși trebuia să fie gata în iunie. Aveau timp la Ministerul Muncii să lucreze în paralel cu legea pensiilor. Ceva nu este în regulă”, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu.

”Noi, începând de luni, vom face grevă. Tare mâhniți am ieșit, căci am venit cu sufletul deschis, curat și cu dorința de a rezolva problema. Ar fi un efort pentru guvern și pentru țară de 300 de milioane de lei. Prim ministrul actual și prim ministrul viitor au zis că vor trece în programul de guvernare că educație e domeniu prioritar, dar nu au vrut să-și asume grilele salariale”, a spus liderul sindical Anton Hadăr.

 

Sursă foto – fsli.com