Ministrul Educației din Serbia a confirmat că băiatul care a omorât opt copii și un paznic a fost ținta unor îndelungate abuzuri din partea colegilor săi, care l-au agresat fizic, au râs de el și l-au făcut tocilar, fiindcă era olimpic.

sondaj

În ciuda rapoartelor care consemnau violențele la care a fost supus (printre care rapoarte ale serviciilor sociale, deci cazul era notoriu), împotriva agresorilor nu s-au luat măsuri pe motiv că violențele n-ar fi avut loc în școală.

Treaba asta ar trebui să dea de gândit tuturor. În loc să-și piardă viețile, copiii agresori de copii ar trebui pedepsiți exemplar sau trimiși să facă școală la domiciliu. Faptul că directoroaicele de școli se tem de scandal cu părinții teroriștilor e un factor favorizant al violenței extreme.

Potrivit Executivului sârb, se vor introduce proceduri mai lungi pentru obținerea autorizațiilor de a avea arme, controale în toate poligoanele de tragere, interzicerea minorilor în aceste perimetre și teste antidrog obligatorii pentru elevii din ciclul gimnazial din clasele VII-VIII.

Adolescentul de 13 ani era olimpic la matematică şi istorie. Șeful poliției din Belgrad spune că elevul ar fi fost victima bullyingului la școală: recent a ajuns la spital, după ce ar fi fost agresat în timpul unui curs de actorie. Părinţii divorţaseră. Tatăl – medic renumit, membru de onoare al unui poligon. Şi-a dus la trageri fiul de mai multe ori. Mama, profesor universitar. Ambii au fost reţinuţi de poliţie, în timp ce atacatorul este într-o clinică de psihiatrie. Potrivit presei din Serbia, tatăl este acuzat de o infracțiune gravă împotriva securității, pentru că a lăsat cele două arme nesupravegheate.

„El a acţionat matematic. A elminat ameninţarea, paznicul. Apoi a eliminat adultul şi după aceea şi-a dus până la final planul în aplicare”, explică Paul Herinean, specialist tactici comunicare. „E ca un fel de transpunere a unei misiuni. O listă de misiune cu ţinte primare. Să nu confundăm victima cu agresorul, copilul ăsta e un agresor. E o bestie„, spune Gabriel Diaconu, psihiatru.

 

 

Sursă foto – cnn.com