Jurnalista Libertatea Iulia Marin s-a stins la doar 32 de ani, după o luptă cu suferința psihică și o carieră profesională remarcabilă. România TV a prezentat-o în felul următor: „Oamenii ăia sunt tulburați psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnișoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”.

sondaj

De la medici la ziariști și de la profesori la artiști și scriitori, societatea s-a mobilizat în fața acestui tip de discurs al urii, prin care se neagă dreptul persoanelor cu afecțiuni psihice să muncească. Publicăm apelul acestor instituții și persoane.

Printre semnatari se numără Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Asociația Psihiatrilor Liberi din România, peste 70 de redacții de presă din toată România, rectori și profesori universitari, șefi de edituri, precum și specialiști din domenii și de vocații diverse.

Aceștia s-au unit în fața unei concepții enunțate brutal de un invitat al României TV, joi, 20 aprilie 2023, în a doua seară de lapidare pe TV: „N-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

Cei care doresc să se adauge demersului o pot face trimițând un mail pe adresa apel@libertatea.ro.

Transcrierea emisiunii RTV –  AICI

 

 

Sursă foto – libertatea.ro