”Iată, o profesoară înjunghiată la ore. Pun pariu că nu vor fi repercusiuni. Elevul e sfânt! Dacă nu a omorât-o e perfect. Vine înapoi la școală și gata. Singura variantă era să fie mai grav ca să fie ceva consecințe. Asta ca să înțelegem de ce Dan  Negru sesizase ceva ce avea un sâmbure de adevăr.

Școala e o junglă. Si diferenta e între elevi și profesori blânzi și elevi și profesori agresivi. Nu e între profesori și elevi”. – a scris profesoara Maria Cernat pe pagina de Facebook

Context

sondaj

Adolescentul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara de japoneză în timpul cursului, la Colegiul „Ion Creangă” din București, a fost reținut pentru 24 de ore, la finalul audierilor care au durat aproape toată ziua.

Elevul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar în cursul zilei de joi va fi dus la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru audieri.

În timpul orei de curs, elevul şi-a înjunghiat profesoara în gât, după ce a vrut să le dea elevilor un test neanunțat, a declarat pentru Digi24 unul dintre colegii agresorului prezent în sala de clasă în momentul atacului. Femeia a fost transportată la spital şi a avut nevoie de suturarea unei plăgi.

Unitatea de învăţământ a deschis propria anchetă, iar Ministerul Educaţiei a transmis că monitorizează derularea acesteia, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/maria.cernat.94