Ordonanța prin care procurorul DNA a început urmărirea penală în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni arată că în 19 iulie 2022 fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Dumitru Dorobanțu, a depus un denunț în care îl acuză pe Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus, că ar fi făcut presiuni asupra lui.

sondaj

Directorul Dorobanțu a susținut în denunț că un apropiat al lui Păcuraru (”participant la emisiuni ale Realitatea Plus”) i-a transmis în mai multe discuții că șeful Realitatea Plus voia ca șeful aeroportului să îi servească interesele în Consiliul de Administrație al firmei Romprest, unde Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB) deține 10% din acțiuni, iar Păcuraru controlează 42% prin firma Detaco Ltd.

Mai precis, Dorobanțu a susținut în denunț că apropiatul lui Păcuraru i-a cerut fie ca CNAB să îi vândă cele 10% din acțiunile Romprest, fie să voteze în concordanță cu Detaco Ltd. Maricel Păcuraru e în război pentru Romprest cu ceilalți acționari.

Mai mult, Dorobanțu a arătat în denunț că apropiatul lui Păcuraru s-a interesat și de situația contractelor de spații comerciale din aeroportul Otopeni – adică obiectul presupusei șpăgi de peste 22 milioane de euro investigate de procurori.

Procurorul DNA arată în ordonanță că, după aceste discuții, Corpul de control al Ministerului Transporturilor a început un control la Compania Națională Aeroporturi București, condusă de denunțătorul George Dumitru Dorobanțu. Acesta susține, potrivit ordonanței, că ”i s-a indicat de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, că trebuie să-și depună demisia sau să pună pe ordinea de zi revocarea sa din funcție, și au fost realizate mai multe emisiuni TV de către trustul Realitatea în care participantul la emisiunile TV a fost invitat drept analist politic, în care s-au dezbătut subiecte privind activitatea CNAB și au fost prezentate aspecte considerate de Dorobanțu George Dumitru ca fiind neadevărate și cu scop defăimător, pentru a-l forța să-și dea demisia”.

 

 

Sursă foto – facebook.com