Europarlamentarul Rareș Bogdan l-a ironizat pe ministrul Afacerilor Externe, printr-o postare Facebook. Aflat într-o vizită în SUA, Bogdan i-a transmis șefului MAE că îl salută „de la Kremlin”. Ulterior, prim-vicepreședintele PNL și-a modificat postarea.

sondaj

Postarea inițială

Ulterior, Rareș Bogdan a editat postarea , înlocuind textul despre Aurescu cu o întrebare referitoare la soarta lui Donal Trump, care riscă să fie arestat marți de procurorul care îl investighează.

Potrivit Digi24.ro, europarlamentarul PNL s-a aflat la cina anuală de Ziua Lincoln, eveniment organizat de Partidul Republican la Mar-a-Lago Club, proprietate deținută de Donald Trump.

Un schimb de replici dure dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu a încins spiritele în PNL. Scandalul a împărțit partidul în două tabere: cei care susțin o eventuală demisie a lui Aurescu de la șefia MAE și cei care consideră că subiectul trebuie abordat doar în interiorul partidului.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat că, dacă ar fi șeful ministrului Afacerilor Externe, l-ar demite pe acesta, precizând că „statul” l-a numit pe Bogdan Aurescu în această funcție.

În replică, ministrul de Externe spune că Rareș Bogdan probabil are „neîmpliniri și frustrări personale”

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, arată precizarea primită de către biroul de presă al MAE.

 

 

Sursă foto – rares.bogdan/facebook.com