Economia maghiară trebuie să ofere locuri de muncă pentru maghiari în primul rând, „și toți ceilalți pot veni numai după”, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orbán.

sondaj

Ungaria va avea nevoie de aproximativ 500.000 de muncitori noi în următorii 1-2 ani, a spus Orbán în discursul său la evenimentul de deschidere a anului a Camerei de Comerț a Ungariei (MKIK).

Prioritatea este „mobilizarea resurselor interne”, a spus el. Angajații din programele de muncă cu vize „nu fac parte din această rezervă”, deoarece își câștigă existența din locul de muncă actual, în loc să se bazeze pe subvenții, a spus el.

În același timp, Ungaria are încă „rezerve interne”, motiv pentru care proiectele mari de dezvoltare a industriei se concentrează pe estul Ungariei, a spus el.

„Nu putem oferi un avantaj străinilor față de maghiari, putem lua în considerare muncitorii-oaspeți doar după ce am epuizat aceste rezerve”, a spus el. Ungaria trebuie, de asemenea, să evite capcana „angajării de muncitori-oaspeți ca marfă”, deoarece maghiarii nu sunt dispuși să-și asume anumite locuri de muncă, a spus el.

„Dacă slujba este incomodă sau dificilă, ar trebui să plătească mai mult, dar străinii nu pot avea avantaje față de maghiari”, a spus el.

„Atmosfera politică actuală a Uniunii Europene, care acordă prioritate cooperării regionale și ajută relațiile cu comunitățile maghiare de peste graniță”, oferă, de asemenea, Ungariei o oportunitate de a mobiliza forța de muncă, a spus el.

 

 

Sursă foto – cz.boell.org