Titularizarea pe jumătate de normă este susținută de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, după cum a declarat pentru Edupedu.ro: „Personal, n-am nimic împotrivă și n-am avut nimic împotriva unei astfel de propuneri”. Acesta a făcut precizarea în contextul în care unul dintre amendamentele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” vizează respingea titularizării pe jumătate de normă.

sondaj

În materialul respectiv sunt propuneri care vin din toată țara, propuneri care vin din partea ambelor federații sindicale și fiecare își asumă ce propune. Mai departe, Ministerul este cel care va decide și în ultimă instanță este Parlamentul României”, a precizat Marius Nistor.

Liderul sindicat a menționat că, „personal, n-am nimic împotrivă și n-am avut nimic împotriva unei astfel de propuneri”.

„Noi n-am avut o reacție de respingere vizavi de propunerea lansată de domnul Sorin Cîmpeanu și, drept urmare, au constatat că propunerea respectivă rămâne în continuare în proiectul de lege. (…) Este poziția mea personală”, a spus acesta.

Titularizarea pe jumătate de normă s-a regăsit și în proiectul fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și a fost păstrată și proiectul Legii învățământului preuniversitar, varianta Deca.

 

 

Sursă foto – pixabay.com