Cea mai mare sumă încasată pentru meditații și activități suplimentare a fost declarată la ANAF de un profesor din București. Este vorba de 750.000 de lei, încasați într-un singur an. Informația apare într-un reportaj realizat în cadrul emisiunii Observator de la Antena 1.
”S-a transformat într-un sistem paralel de învățământ. Vina aparține ambelor părți, pentru că de multe ori părinții sunt cei care insistă pentru meditații, dar avem și situația în care profesorul de la clasă nu e ceea ce trebuie, pentru că avem profesori care fac foarte multe ore de meditații în particular și la școală vin să se odihnească!”- a declarat pentru Observator Iuliana Constantinescu, reprezentantă a Federației Asociațiilor de Părinți.
În august 2022, ANAF consemna faptul că un profesor din Arad a declarat la ANAF cel mai mare venit obținut din meditații într-o statistică întocmită de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara. Cadrul didactic a comunicat că a câștigat anul trecut 298.445 de lei, adică aproximativ 5000 de euro pe lună.
Pe locul doi era un contribuabil din Timiş, care a declarat că, în anul 2021, a câştigat din meditaţii 152.016 de lei.
Sorin Ion, secretar de stat, a declarat, recent, la Digi 24, că Ministerul Educației încearcă să mute meditațiile din sfera privată în școli.
„Una din măsurile pe care le prevede proiectul legii învățământului preuniversitar este că încercăm să mutăm această pregătire suplimentară sau meditații, cum ne place să le spunem, la școală”, a spus Sorin Ion, la Digi 24.
Sursă foto – pixabay.com