Marcel Ciolacu, despre votul din parlamentul olandez – O jignire faţă de România şi români

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a criticat, joi, rezoluția adoptată de Parlamentul olandez, care a recomandat guvernului Mark Rutte să nu aprobe încă aderarea României la Schengen. Liderul PSD a arătat că la mijoc sunt interese politice și a spus că o nouă respingere a intrării României în spațiul european de liberă circulație ar fi o „nedreptate”, ce riscă să ducă România către o direcție nedorită.

„Eu nu voi accepta niciun stat, mai ales european, să stea în calea progresului României, mai ales că noi românii ne-am făcut datoria până la capăt într-un mod exemplar și față de criza energetică, și față de război și gestionarea întregii situații din Ucraina, ca un stat european. Cu toate că îndeplinim toate cerințele tehnice de intrare în spațiul Schegen, cineva dintr-un interes politic se opune intrării României în spaţiul Schengen și cred că această nedreptate nu trebuie să se întâmple din nou faţă de România. Avem acest drept, ne-am câştigat acest drept şi cred că întregile familii europene care ne reprezintă – şi aţi văzut că familia social-democrată europeană fără excepţie a votat pentru intrarea României în Schengen, în Parlamentul European – trebuie să urmeze acest exemplu şi să nu ne facă din nou o nedreptate. Această eventuală nedreptate ne-ar îndrepta către o direcţie pe care nu ne-o dorim” – a avertizat Marcel Ciolacu, aflat, joi, la Târgu Jiu.

Repet, România a pus umărul, într-un moment foarte dificil al Europei, atunci când Rusia a atacat Ucraina. Dacă România nu s-ar fi implicat, şi arma de a declanşa o criză alimentară, în special în nordul Africii, a lui Putin ar fi fost pusă pe primul loc. Am vrut să fiu foarte clar (…) şi foarte bine înţeles că eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte până la urmă o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil” – a mai spus președintele PSD

 

 

Sursă foto – pixabay.com