Bătaie de joc la examenul de specialitate, secțiunea Medicină de Urgență, miercuri dimineață. Ministerul Sănătății a anunțat la ora 10:45 că la ora 11:00, așadar cu doar un sfert de oră înainte, că examenul are loc în cele două centre: cel de la București și cel de la Târgu Mureș. Numai că unii medici nici măcar nu erau prezenți, de vreme ce Ministerul nu a anunțat din timp data și ora examenului. În această după amiază, Ministerul Sănătății a anunțat sec că toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura astăzi, fără să precizeze și când anume au fost anunțați.

sondaj

Reacția Ministerului Sănătății

„Pentru corecta informare a populației, Ministerul Sănătății face următoarele precizări în legătură cu examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență:

Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgență se desfășoară diferit față de celelalte specialități medicale la care se desfășoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății.

Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022.

Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș).

Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022.

Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății înainte de începerea probei, la ora 10.45. Președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate.

Cunoașterea componenței comisiilor nu influențează desfășurarea probelor de examen”, a anunțat ministerul Sănătății.

Ore întregi, cei implicați, medici candidați și examinatori, profesori universitari, au dat refresh la site-ul Ministerului, pentru a afla când pot da examenul de specialitate care are 400 de întrebări și care va dura câteva ore.

În București, dis de dimineață, zeci de medici rezidenți s-au prezentat la centrul de examinare, deși Ministerul Sănătății nu anunțase încă ziua și ora examenului în urmă căruia doctorii ar urma să devină specialiști în medicină de urgență în unitățile de profil.

De ce au venit totuși la centru, și ei și examinatorii, ne explică Președintele Comisiei de Contestații la acest exemen, medicul Diana Cimpoieșu:

„În ceea ce privește medicina de Urgență există un ordin separat al Ministerului Sănătății care prevede desfășurarea rezidențiatului în centrele de rezidențiat și modalitatea de examinare. Examenul scris este prevăzut în prima zi a acestei perioade, perioada începe de astăzi.”

 

 

Sursă foto – pixabay.com