Compania CreditAmanet, liderul pieţei de amanet din Bucureşti şi al doilea jucător la nivel naţional, cu experienţă de aproape 15 ani pe acest segment, anunţă printr-un comunicat că a înregistrat în primul semestru din 2022 o creştere de 37% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 33,5 milioane de lei. De asemenea, pe aceeaşi perioadă analizată, profitul companiei ajunge la 3,6 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de primul semestru al anului trecut. Companie de tip holding care dezvoltă trei linii de business – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile – CreditAmanet continuă în primul semestru din 2022 trendul ascendent din ultimii ani. Aceste rezultate vin să confirme cifrele de business cu care CreditAmanet a închis anul 2021, respectiv o creştere faţă de 2020 cu 58 de procente a cifrei de afaceri, care a ajuns  la 61,8 milioane de lei.

sondaj

Sistemul financiar european este amenințat de o criză sistemică, din cauza scăderii valorii activelor, a dobânzii în creștere, a avertizat european Systemic Risk Board, organismul care monitorizează riscurile la adresa stabilității financiare în UE și care este prezidat de șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă câte sunt acum, iar cele mai grave şi cele mai importante sunt criza energetică şi dezordinea preţurilor, a spus, vineri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

 

 

Sursă foto – pixabay.com