Un nou studiu publicat de curând afirmă prin concluziile prezentate că temele pot afecta sănătatea fizică și psihică a elevilor. Studiul a fost realizat de Universitatea Stanford din California.

sondaj

Pentru 56% dintre eleviii care au participat la studiu, temele pentru acasă sunt principala sursă de stres.

Studiul realizat de Universitatea Stantford din California arată clar că peste 50% dintre elevii care învață în școli occidentale consideră temele pentru acasă ca fiind principala sursă de stres, precizează Antena 3.

Studiu arată că prea multe teme pot duce la efecte nedorite cum ar fi:

– lipsa somnului

– dureri de cap

– epuizare

– pierdere în greutate.

Activitățile extracuriculare și timpul social oferă elevilor șansa de a-și împrospăta mintea și corpul, însă cei care au cantități mari de teme au mai puțin timp de petrecut cu familia și prietenii lor.

Specialiștii din California care au contribuit la proiectarea și realizarea acestui studiu susțin că acest lucru îi poate face pe elevi să se simtă izolaţi și fără un sistem de sprijin, afectându-le astfel atât viața de la școală, cât și cea de acasă.

Părinţii sunt cei care le pot fi alături elevilor şi îi pot susţine în rezolvarea sarcinilor pentru acasă, astfel încât aceştia să simtă un sprijin şi să poată găsi mai multe resurse pentru a se destinde.

 

 

Sursă foto – pixabay.com