Hârtie igienică, tacâmuri de unică folosinţă, ascuţitoare electrice sau culegeri. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le cumpără părinţii în aceste zile pentru şcoli şi grădiniţe.

sondaj

Profesorii şi educatorii fac liste cu cele necesare, iar ca să-i acopere, părinţii spun că a fost ideea lor să contribuie.

În acest fel, fondul clasei nu mai este ilegal, spune chiar ministrul Educaţiei, care consideră că nu poţi să-i interzici unui părinte să transforme şcoala copilului într-un loc mai bun.

Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi a publicat o listă întreagă cu lucruri cerute de o grădiniţă părinţilor.

Printre altele, bibliorafturi, ascuţitoare electrică, tacâmuri şi pahare de unică folosinţă, şi, lunar, hârtie igienică, şerveţele umede sau săpun lichid.

Iulian Cristache i-a îndemnat pe părinţi să se opună acestor practici pentru că şcoala este obligată să pună la dispoziţia elevilor măcar materialele sanitare. Doar că pentru a le obţine, directorii trebuie să facă cereri scrise la primărie şi să depună efort.

Noi suntem o şcoală norocoasă, pentru că pe noi chiar Primăria Sectorului 2 ne ajută şi avem tot ce ne trebuie, însă pentru școlile care nu au, ar fi important să avem, cel putin la fiecare clasă, din punctul meu de vedere al profesorului, o imprimantă, foi, markere” – a spus Geta Şerban, învăţătoare, pentru Antena 3.

 

 

Sursă foto – pixabay.com