Cine este părintele Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală

Părintele Visarion Alexa este de mai mulți ani parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, aflată în cartierul bucureștean Militari, și este unul dintre cei mai cunoscuți preoți, fiind activ în mediul online, dar și invitat adesea la televiziuni.

În vârstă de 46 de ani, preotul Visarion Alexa este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România. Originar din Bacău, acesta a apărut adesea în mass-media, ca invitat pe anumite teme. Totodată, el a moderat mai multe emisiuni pentru site-ul Doxologia, un portal creștin ortodox, unde a abordat „teme de actualitate şi a răspuns la frământările generaţiei actuale”, potrivit descrierii de pe site.

În plus, preotul a fost prezent și pe Tik-Tok, unde diferiți utilizatori au publicat pasaje scurte din emisiunile sale în care oferă sfaturi despre viață. În urma cu un an, el a fost invitat și la un podcast realizat de artistul Damian Drăghici, emisiune care a strâns mii de vizualizări și like-uri și comentarii pozitive.

Reținut după o ce femeie l-a acuzat de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa este acuzat că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei. El a fost inițial reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

După ce acuzațiile au devenit publice, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că va începe ancheta în acest caz și că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/preotvisarion.alexa