Viktor Orban, discurs de influență nazistă – Noi (ungurii) nu suntem o rasă mixtă și nici nu vrem să devenim o rasă mixtă

Premierul ungar a vorbit ieri la Băile Tușnad, în centrul României, despre viitorul națiunii maghiare.

În timpul discursului său anual ținut sâmbătă la tabăra din România, Viktor Orbán  a criticat „amestecarea” raselor europene și non-europene, spunând şi că maghiarii nu sunt o rasă mixtă și nici nu vor să devină o rasă mixtă.

După părerea premierului maghiar, există două lumi. Astfel, lumea europenilor care se amestecă cu non-europeni este „lumea cu rasă mixtă”, iar țările unde europenii și non-europenii se amestecă „nu mai sunt națiuni”. El a spus că orașele vest-europene au fost pierdute în fața populației non-europene, de vina fiind țările și politicienii din Europa de Vest pentru încurajarea migrației ilegale și amestecarea populației lor.

„Între timp, în lumea noastră, popoarele europene se amestecă, lucrează și se mișcă unele cu altele. Noi, în Bazinul Carpatic, de exemplu, nu suntem oameni de rasă mixtă, ci pur și simplu un amestec de popoare care trăiesc în patria lor europeană” – a spus Orbán. În vremuri mai norocoase, aceste popoare s-au contopit într-un „sos” unic maghiar-panonic, creând o nouă cultură europeană, mai crede Orbán.

„Suntem gata să ne amestecăm unul cu celălalt. Dar noi (maghiarii) nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a clarificat Orbán.

„De aceea, maghiarii au oprit Imperiul Otoman la zidurile Nándorfehérvár (1456) și Viena (1683). Și de aceea francezii au oprit invazia arabă pe câmpul de luptă de la Poitiers în 732. Astăzi civilizația islamică se îndreaptă spre Europa. Cu toate acestea, ei au recunoscut că ruta care duce prin Ungaria nu este potrivită pentru a-și trimite oamenii în Europa din cauza tradițiilor Nándorfehérvár. Prin urmare, vin din sud.”

Orbán mai crede că „generațiile viitoare trebuie să fie pregătite să zădărnicească expansiunea civilizației islamice spre Europa, nu doar din sud, ci și din vest”. În același timp, Ungaria trebuie să fie pregătită să primească creștinii care fug din Occident: „Asta s-a întâmplat deja”, a adăugat acesta.

Pe parcursul discursului său, premierul maghiar a abordat și tema războiului din Ucraina, printre altele spunând că: „Rușii ne-au spus cererile lor: fără aderarea la NATO a Ucrainei și fără arme cu rază lungă de acțiune care să ajungă pe teritoriul său. Occidentul nu a vrut să negocieze despre asta, iar cest refuz a declanșat războiul.”

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul de externe maghiar a mers într-o vizită oficială la Moscova unde a prezentat Rusiei o cerere pentru mărirea cantității de gaz rusesc livrat Ungariei, deși Uniunea Europeană încearcă să găsească soluții pentru o sistare completă a importurilor gazelor rusești.

 

 

Sursă foto – dw.com