USR atac la Cîmpeanu – Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate

Liderul USR Cătălin Drulă a afirmat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei, că învăţământul nu are cum să nu fie la punct minim cu Sorin Cîmpeanu la „cârmă”, menţionând că acesta este „ministrul unei coaliţii socialiste cu epoleţi”.

“Domnule ministru, discursul dumneavoastră este exact proba a ceea ce nu este în regulă în sistemul de învățământ românesc. Autosuficient, verbos, adică cu multe cuvinte, dar fără să spună nimic pe fond. Și mi-e foarte clar, după ce v-am ascultat astăzi, vă cunosc și din guvern: cu oameni ca dumneavoastră la cârma educației nici nu avem cum să nu fim la un punct de minim, așa cum îi spuneți. Până la urmă sunteți la locul dumneavoastră în prezent, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți ministrul Educației al unei coaliții socialiste cu epoleți. Apropo, mai sunteți în Academia de Științe ale Securității Naționale? De fapt, parcă nu mai sunteți, pentru că anul trecut v-ați certat cu domnul Pricopie așa, ca între civili.

Domnule Cîmpeanu, USR v-a lăsat un PNRR cu o alocare enormă pentru educație, 3,6 miliarde de euro, cea mai mare alocare după transporturi. O șansă enormă pentru educația din România, dintre care peste 500 de milioane de euro sunt numai pentru evitarea abandonului școlar. Nu sunteți în stare, la fel ca ceilalți miniștri din acest guvern, să puneți în practică un program, o șansă unică pentru România..

Și, dacă vorbim de integritate, nu v-am auzit nici pe dumneavoastră, nici pe patronul Iohannis să luați vreodată atitudine împotriva plagiatului evident al premierului Ciucă – zeci și zeci de pagini copiate, copy-paste. Și furtul era furt și în 2003, și în 2007, și când v-ați mai făcut doctorate falsificate. Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate.

Un lucru mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos, din păcate. Și asta mă doare, pentru că am doi copii care vor merge la școală în curând. Cu impostura la putere educația va merge doar în jos. Dar, pe o notă de optimism, orice impostură are, domnule Cîmpeanu, sfârșitul ei și la dumneavoastră se apropie.” – a spus Drulă

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu