Dacia a demarat un amplu program de plecări voluntare. Angajații sunt plătiți să plece

Constructorul auto național Dacia a demarat un amplu program de plecări voluntare. Angajații cu vechime mare pot ajunge să primescă drept compensații sume destul de consistente. Motivul acestor plecări îl reprezintă, spun cei de la Dacia, amplul program de robotizare a producției în fabrica din Mioveni, demarat cu câțiva ani în urmă.

Constructorul auto național Dacia a demarat programul de plecări voluntare. Angajații care părăsesc compania de bunăvoie pot să primească până la 130.000 de lei net.

Fabrica Dacia din Mioveni a demarat acum câțiva ani un amplu proces de modernizare la nivelul anumitor secții, iar robotizarea uzinei va implica un program de plecări voluntare. Mai precis, anumite secții ale departamentului responsabil de producția elementelor de caroserie Dacia vor crește nivelul de robotizare de la 10 la 30%.

„Planul nu se referă la disponibilizări, ci la plecări voluntare.

Nu există nicio legătură între acest plan şi anunțul privind constituirea în viitor a două noi entităţi în cadrul Renault Group.

Astfel de programe se derulează o dată la câțiva ani (ultima dată în 2017), asigurând ajustarea efectivelor fără generarea unui impact social, prin încurajarea plecărilor naturale.

 

 

Sursă foto – dacia.ro