Analistul financiar Iancu Guda – Prețul imobiliarelor este supraevaluat! De ce nu avem o legislație puternică pe legea chiriilor care să apere mai mult chiriașii?

Imobiliare. De ce NU vedem evoluția prețurilor finale, conform actelor semnate la notar și vedem doar preturile cerute de vânzători (de multe ori false)?

De ce NU avem legislație pentru REIT’s (fonduri de investiții care permit oamenilor să investească sume mici de bani in sute de proprietăți)?

De ce sunt preturile la case exprimate în EUR?

De ce NU avem o legislație puternică pe legea chiriilor care să apere mai mult chiriașii?

De ce avem facilitați fiscale nejustificate pentru dezvoltatorii imobiliari, care sunt mai presus decât alți antreprenori?

De ce sunt permise tehnici de manipulare practicate de imobiliare.ro care păstrează sute de anunțuri la preturi umflate după ce proprietatea s-a vândut?

Am primit sute de astfel de capturi de ecran, cu răspunsuri de la agenți care spun “nu am avut timp sa-l scoatem”, dar, după vânzarea locuinței, au avut timp sa editeze anunțul și să crească prețul.

De ce preia presa coruptă aceste “analize” care manipulează piața și spun că imobiliarele s-au scumpit în pandemie prin articole alarmante?

De ce au romanii 92% din avere in imobiliare și depozite bancare (din care 60% NU bonifică dobânda)? În SUA ponderea este de 30% si UE 60% (prostii, investesc la bursa)!

Vă spun eu de ce! Pentru că mafia imobiliară este principalul sponsor al partidelor politice din ultimii 5 ani (“follow the money” și vedeți ce partid a oferit cele mai multe facilitați pentru imobiliare)!

Câțiva “băieți deștepți” (care își dublează banii in 2-3 ani) manipulează marea masa a poporului român cu cea mai scăzută educație financiară din Europa! Săracii oameni cumpăra cu 2-3 lei ceea ce costa 1 leu, și plătesc 4-6 lei în 30 de ani prin credite. Blochează mulți bani într-un activ care nu are lichiditate si necesită efort pentru gestiunea directă, ca să obțină un randament net amarat de 4,5%. E corect?

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/iancu.guda