Președintele PSD, Marcel Ciolacu – Nu sunt adeptul sporurilor pentru cadrele didactice, sunt adeptul criteriilor de performanţă, cum s-au introdus cele de la PNRR. În cazul în care ai performanţă, vei primi o mărire de salariu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se pronunţă în favoarea introducerii unor criterii de performanţă în Legea Educaţiei, care să permită dascălilor cu rezultate bune să obţină salarii mai mari.

„Am avut azi o discuţie (…) că poate ar trebui să ne gândim un pic şi la performanţa profesorilor, să nu mai mergem la acest pauşal la toată lumea. Să găsim exemple, cum este Şcoala 11 de la Buzău, totuşi să existe şi o altfel analiză. (…) Corect ar trebui introduse criterii de performanţă în noua Lege a Educaţiei. După cum bine ştiţi, se pregăteşte noua Lege a Educaţiei, o discutăm în coaliţie şi apoi o să venim cu ea ca şi propunere în Parlament” – a declarat liderul PSD, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, la Buzău.

Acesta a mai spus că nu este adeptul sporurilor, ci al criteriilor de performanţă.

Nu sunt adeptul sporurilor, sunt adeptul criteriilor de performanţă, cum s-au introdus cele de la PNRR. În cazul în care ai performanţă, vei primi o mărire de salariu. Eu aş introduce toate sporurile în salariul de bază” – a precizat Marcel Ciolacu.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/photos