Marcel Ciolacu (PSD) – Având în vedere că nu mai e pandemie, nu e nicio problemă să organizăm referendumul „Fără penali în funcții publice”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că susține introducerea pe ordinea de zi a inițiativei „Fără penali în funcții publice” la Senat, care este for legislativ decizional în acest caz. El spune că dacă inițiativa trece de Parlament, Guvernul este obligat ca în 30 de zile să organizeze referendumul pe această temă.

A fost o solicitare, inițiativa «Fără penali în funcții publice», chiar eram președinte al Camerei în legislatura trecută, a trecut de Camera Deputaților, inițiativa fiind în momentul acesta la Senat. În momentul în care se va da votul din Senat, Guvernul este obligat ca în termen de 30 de zile să organizeze referendumul.

Ținând cont că nu mai există pandemia, din punctul meu de vedere nu este nicio problemă să organizăm acest referendum.

În momentul în care va intra pe ordinea de zi (a Senatului – n.red.), decizie pe care o iau comitetul liderilor, o să-i recomand liderului PSD să susțină introducerea pe OZ, va merge la vot și în 30 de zile Guvernul va fi obligat să voteze” – a declarat Marcel Ciolacu.

Inițiativa USR „Fără penali în funcții publice” a fost semnată de peste 1 milion de români și propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/photos